Látlelet: a nem fideszes szavazók elértek a depresszió fázisához

2022. július 28.
Interjú Szabó Andreával az Azonnalin

A nem fideszes szavazók a 2018-as ellenzéki vereség után dühösek voltak, április 3-ától viszont depresszió lett úrrá rajtuk. És hogy mi jön ezután? Szabó Andrea szociológust kérdeztük.

Április 3-a volt a nem fideszeses szavazók fekete napja. A vereség után az ellenzéki gondolkodásúak nemhogy a választásokról, politikáról sem akartak hallani. Az újabb kétharmados győzelmet követően eltelt majdnem négy hónap, a Fidesz pedig, a kampányígéretei ellenére, mégis elkezdte a megszorító intézkedéseket: a 450 ezer katás vállalkozó egy jelentős része pár héten belül elvesztíheti a biztos megélhetését, a rezsinövekedés pedig olyan terhet róhat a családokra, amit nem magyar pénztárcákra szabtak.

A budapesti utcák – a pár száz tüntetőtől eltekintve – mégis konganak az ürességtől.

Bár azzal kapcsolatban kerestük meg Szabó Andrea szociológust, hogy a kormány mostani népszerűtlen döntéseinek hatásairól, illetve a demonstrációkról kérdezzük, a beszélgetésben a választási eredmény mellett sem lehetett szó nélkül elmenni. Hiszen, mint a szakember elmondta, a vereség jelenleg is hatással van az állampolgárok magatartására.

...