Az MTA TK a Mesterséges Intelligencia Koalíció tagja lett

Az MI Koalíció Elnöksége elfogadta az MTA TK csatlakozási kérelmét a Magyarországi MI Koalícióba

A Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén kerüljön az európai élvonalba, és váljon a nemzetközi MI közösség fontos tagjává. Az MI Koalíció működését a Digitális Jólét Program (DJP) biztosítja.

Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit, állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosítva az MI-fejlesztők, az MI felhasználói oldalát képviselő piaci és állami szereplők, illetve az akadémiai szféra, a szakmai szervezetek és az állami intézmények között. Az MI Koalíció emellett részt vesz Magyarország MI stratégiájának kialakításában, illetve az MI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében is.

A Magyarországi MI Koalíció 2018. október 9-én alakult meg 78 nemzetközi és hazai cég, illetve egyetemek, tudományos műhelyek, szakmai és közigazgatási szervezetek részvételével.

Videó – Szertics Gergely, a MI Szakmai vezetője beszél a projektről  (Mesterséges Intelligencia Kiállítás 2019.05.09. BME)