Fiatal kutatók félidőben - konferencia

Az MTA fiatal kutatói, hároméves kutatásuk félidejében lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák addigi eredményeiket az MTA szélesebb közösségének.Ezzel a céllal rendezik meg minden évben a  "Fiatal kutatók félidőben" c. konferenciát, melynek idén az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének Bartók-terme volt a helyszíne.

A konferencia első szekciójának vezetője Kiss Balázs, az MTA TK Politikatudományi Intézetének főmunkatársa volt. Elsőként Dobos Gábor, a PTI fiatal kutatója mutatta be a "Választási ígéretek és kormányzati teljesítésük" c. kutatást.

Vass Ágnes, a Kisebbségkutató Intézet fiatal kutatója "Diskurzusok az állampolgárságról" c. előadásában a kettős állampolgárság megítélését, bevezetésével kapcsolatban létrejött diskurzusokat elemezte.

Gerő Márton, a Szociológia Intézet kutatója "A politikai szabadságjogok és a civil társadalom Magyarországon 1990 és 2010 között" címmel tartott előadást.

Gayer Veronika, a Kisebbségkutató Intézet fiatal kutatója előadásában a magyar elitek önszerveződését mutatta be a két világháború közötti Csehszlovákia városaiban.

A konferencia végén a legjobbnak ítélt prezentációt díjazták, ezt idén Neuberger Tilda (MTA Nyelvtudományi Intézet) kutatója kapta, a "Zármássalhangzók temporális jellemzői" című előadásáért.

A konferencia részletes programja