Megrendülve tudatjuk, hogy elhunyt Szalai Júlia

Szalai Júlia a magyar szociológia nagy hatású, kiemelkedő képviselője volt. Élesen és érzékenyen látta és módszeres alapossággal vizsgálta a magyar és a közép-kelet európai régió társadalmainak jelenségeit. A magyar és nemzetközi szociológiát hosszú évtizedekre meghatározó publikációkkal gazdagította.

Tovább

Szolidaritás Ukrajnával

A Társadalomtudományi Kutatóközpont határozottan elítéli a független Ukrajna elleni orosz agressziót.

Tovább

Legfrissebb híreink

Susánszky Pál Bárány Róbert-díjat kapott

Társadalomtudományi Kutatóközpont

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat huszonegy kiemelt teljesítményt nyújtó kutatója vehetett át tudományos kitüntetést a 2022. évi ELKH Díjátadó Ünnepségen.

Generációk azonosítása Big Data logikával a poszt-pandémiás időszakban

Politikatudományi Intézet

Generációk azonosítása Big Data logikával a poszt-pandémiás időszakban elnevezésű MTA post-COVID jelenségek kutatása pályázat keretében készült projekt elkészítette az első Jelentését. A Jelentés felvillantja az interjús és a social listening módszertannal  begyűjtött adatok legfontosabb eredményeit.

A Politikatudományi Intézet kérdőíves felmérése

Politikatudományi Intézet

A TK Politikatudományi Intézetének kutatói kérdőíves felmérést végeznek 2022. október 23-án a tanárok melletti szolidaritási tüntetés során. A kutatás célja a hazai politikai részvétel, a részvétel motivációinak, a mozgósítási folyamatoknak megértése. Az adatgyűjtés anonim módon történik, az eredmények kizárólag szakmai gyorsjelentésekben és tudományos folyóiratokban kerülnek publikálásra. A kutatás mindenben megfelel a Társadalomtudományi Kutatóközpont Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzatának és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. (GDPR) rendeletének.

New book by our colleague, Lukasz Gruszczynski

Jogtudományi Intézet

A new book by our colleague, Lukasz Gruszczynski, and co-editors M. Menkes, V. Bilkova, P. Farah has been published by Routledge: The Crisis of Multilateral Legal Order - Causes, Dynamics and Implications, Routledge 2022. The book can be found at this link.  

Legújabb eredményeink